Omron M7 Intelli IT
Tensiometru electronic de brat Omron M7 Intelli IT, Bluetooth, 0-299mmHg, 40-180 bp, Alb + adaptor
Care este cel mai bun tensiometru de braț?
Tensiunea arterială este una dintre semnele vitale, iar măsurarea acesteia este o acțiunea obligatorie complexă de sănătate. Chiar și o ușoară deviere de la normă poate fi plină de risc. Trebuie remarcat faptul că există probleme cu tensiunea, de la cele mai fragede vârste și până la cele mai înaintate. Măsurarea tensiunii arteriale la domiciliu este cel mai important eveniment ce poate fi aplicat pentru tratamentul eficient al hipertensiunii arteriale. În cazul în care ești hipertensiv, trebuie să măsori în mod regulat tensiunea arterială. Acest lucru este asociat tratamentului medicamentos. În cazul în care nu vei ști exact starea tensiunii tale arteriale, riști ca totul să se termine trist, deoarece se poate produce un atac de cord sau un accident vascular cerebral. În cele ce urmează îți vom arăta care este cel mai bun tensiometru ce poate fi cumpărat. Scopul fiind acela de a monitoriza tensiunea arterială la tine acasă.
Cea mai populară metodă este monitorizarea automată sau semi-automată a tensiunii arteriale. După ce vei citi acest articol, vei înțelege mult mai bine care sunt diferențele dintre aceste aparate de măsurat tensiunea arterială. Cumpărarea acestora este foarte simplă, mai dificil este să te obișnuiești să-l folosești în mod regulat. Pentru a avea un control bun al hipertensiunii arteriale, este necesar să măsori tensiunea arterială cel puțin o dată pe săptămână, la unul și același moment al zilei. Este util și necesar să-ți dezvolți obiceiul de a face acest lucru mereu.
Ghidul cumpărătorului
____________________________________________________________________________________________________________
1. Tipul de tensiometru
Pentru măsurarea tensiunii arteriale există trei tipuri de tensiometre, și anume:
- automate. Pentru acest tip de aparat nu este nevoie să execuți nicio operațiune. Rezultatele sunt etalate de la sine.
- semi-automate. În acest caz este necesară acționarea pompei, pentru ca aerul să intre în manșetă.
- mecanice.În momentul măsurării tensiunii arteriale cu tensiometrul mecanic, trebuie să asculți bătăile inimii cu ajutorul unui stetoscop. Acest lucru poate fi făcut de medici și asistente medicale dar și de oamenii obișnuiți. Recomandabil este ca aceste dispozitive mecanice să fie utilizate de către personalul medico-sanitar. Vom continua să discutăm despre tensiometrele semi-automate și automate. Aceste dispozitive sunt bine adaptate pentru a putea fi făcută auto-măsurarea tensiunii arteriale fără participarea unui cadru medical.
De asemeni, acestea pot fi de două feluri:
- pe braț
- încheietura mâinii
Aparatele de măsurare a tensiunii arteriale pe încheietura mâinii, sunt concepute special pentru pacienții tineri și de vârstă mijlocie. Aceștia nu prezintă vase de sânge sclerozate și din această cauză există dificultăți ale măsurătorilor. De asemeni, aceste tipuri de tensiometre mai sunt folosite și de cei care au nevoie să își măsoare tensiunea arterială în afara casei.
Atunci când alegi un tensiometru pentru acasă, trebuie să acorzi atenție următorilor parametri:
- dimensiunea manșetei de prindere să fie potrivită
- automat sau semi-automat
- display-ul să prezinte măsurători corespunzătoare pentru măsurarea tensiunii
- să fie suficient de confortabil
- parametri să fie destul de mari astfel încât să se poată citi corect rezultatele
- să prezinte precizie
În cazul în care te-ai decis să-ți cumperi unul, încearcă să alegi un tensiometru care să fie ușor și comod de utilizat. După ce l-ai cumpărat învață să măsori în mod corespunzător tensiunea arterială.
Înainte de a alege un tensiometru, ar fi indicat să te sfătuiești cu medicul tău cardiolog sau cu medicul de familie. Există persoane la care aritmiile nu sunt vizibile pe ecranul tensiometrului. Acest lucru se întâmplă în cazul persoanelor cu tensiunea scăzută. Pentru aceste persoane recomandabile sunt tensiometrele pentru încheietura mâinii. Pulsul pe încheietura mâinii este mult mai puternic decât pe braț.
2. Tipul de manșetă și dimensiunea acesteia
Dimensiunea manșetei este unul dintre factorii importanți de care trebuie să ții cont în alegerea tensiometrului pentru acasă. Dacă manșeta nu este potrivită pentru brațul tău, adică este ori prea mică, ori prea mare, rezultatele măsurătorii de tensiune nu sunt viabile. Acest lucru înseamnă că nu vei putea fi în măsură să preiei controlul în cazul tensiunii arteriale ridicate. În acest caz, viața ta s-ar putea complica, mult mai devreme decât ți-ai dori. Marea majoritate a tensiometrelor, vin cu manșete de dimensiuni mijlocii. Dacă se dovedește că versiunea standard nu se potrivește brațului tău, atunci trebuie să comanzi un manșon separat cu diametrul adecvat.
3. Monitorizarea automată sau semi-automată a tensiunii arteriale
Acestea sunt opțiuni de bază pe care le fac utilizatorii. Avantajul principal al tensiometrului automat este că, poate fi utilizat foarte ușor și convenabil. Dacă te întrebi ce este diferit la tensiometrul semi-automat, trebuie să știi că pentru a măsura tensiunea arterială, este necesar să pompezi aer în manșetă și apoi să-l eliberezi încet, dar în același timp să asculți și pulsul. În acest caz tensiometrul automat se alimentează singur cu aer și îți redă bătăile inimii în sistem electronic. În cazul unui aparat semi-automat, pulsul este determinat electronic, dar pomparea aerului în manșetă îi revine utilizatorului. Asta este singura diferență dintre cele două tipuri de dispozitive.
Dezavantajele dintre cele două sunt următoarele:
- la tensiometrul automat nu trebuie să execuți nicio operațiune însă prețul acestui tip de dispozitiv este mult mai mare.
- la tensiometrul semi-automat trebuie să pompezi aer în manșetă dar prețul său este mult mai mic.
4. Alte caracteristici
Până în prezent pe piață, există mai multe serii ale acestor dispozitive de monitorizare a tensiunii arteriale. Unele dintre ele fac un calcul separat al valorilor ultimilor trei măsurători, în timp ce altele efectuează trei măsurători consecutive a tensiunii și apoi dau o cifră medie finală. La cumpărarea unui astfel de dispozitiv nu trebuie să te ghidezi după producător, ci după caracteristicile pe care le deține. Cele mai indicate dispozitive pentru a fi folosite acasă, sunt tensiometrele automate sau cele semi-automate. Aceste dispozitive determină valoarea medie a tensiunii arteriale, necesitând doar apăsarea pe un buton, programul fiind automat. Dacă în cazul înregistrării unei valori a unei aritmii va apărea o săgeată roșie, va trebui să îți suni medicul pentru a afla de ce.
Cele mai multe cercetări au dovedit că dacă se utilizează o manșetă necorespunzătoare, de exemplu în cazul pacienților supraponderali sau obezi, parametrii redați nu sunt cei adevărați.
Top produse 2019
________________________________________________________________________________________________________
1. Medisana BU 510 (vezi preț)
Avantaje:
- 90 de memorii pentru 2 utilizatori
- manșetă cu circumferința mare
- afișaj electronic
- afișaj cu cifre mari
2. Medisana BW 310 (vezi preț)
Avantaje:
- pentru braț
- display LCD
- detectare aritmie
- oprire automată
- 60 de memorii pentru 2 utilizatori
3. Omron MIT 5 Connect (vezi preț)
Avantaje:
- validat clinic
- LCD digital
- tehnologia Intellisense
4. Omron M7 Intelli IT (vezi preț)
Avantaje:
- Bluetooth
- compatibil Smartphone
- măsurare oscilometrică
- 100 de memorii pentru doi utilizatori
- Tehnologie INTELLISENSE
- LCD digital
- clasificare IP 20
În ciuda dezvoltării continue a tehnologiei medicale, conversațiile personale cu medicul sunt absolut necesare. Tensiometrul nu se poate substitui medicului curant. Un bun cardiolog ar trebui să fie foarte atent la suferințele pacientului, la istoria și progresul bolii, acestea fiind foarte importante. O simplă examinare a pacientului poate oferi, de asemeni, informații valoroase pentru medic.
[kkstarratings]