Mănușile de portar oferă o bună prindere a mingii, protejează degetele și palmele, ajută la blocarea mingii și la prinderea ei. Mănușile de portar sunt adesea realizate dintr-un amestec de spumă de latex naturală sau sintetică. Unele mănuși de portar sunt mai potrivite pentru a juca pe iarbă artificială, altele pentru sală. Acest echipament sportiv este de două feluri: pentru profesioniști și pentru începători. Prețul mănușilor este, de asemenea, foarte diferit, în funcție de calitate. Din cauza acestei diversități, alegerea unui echipament atât de important ca mănușile de portar, poate fi o provocare. Iată un mic ghid pentru a alege cele mai bune mănuși de portar.
Ghidul cumpărătorului
- Materialul mănușilor
Partea din spate a mănușilor oferă protecție și control atunci când dai cu pumnul în minge. La mănușile ieftine, această parte este compusă dintr-o spumă cu un singur strat, iar mănușile de înaltă calitate, au această parte din latex. În plus, producătorii de mănuși de portar folosesc adesea inserții protectoare suplimentare pe partea din spate.
Interiorul palmei ajută la prinderea mingii. Structura acestei părți a mănușilor poate fi netedă sau ondulată. Mănușile cu palmă ondulată sunt confortabile pentru utilizare pe suprafețe dure. Astfel de modele nu au un grad înalt de securitate, dar sunt foarte rezistente la uzură. Mănușile netede sunt potrivite pentru a juca în condiții normale sau umede. Principala regulă în alegerea mănușilor este calitatea materialului din palmă, iar apucarea este invers proporțională cu durabilitatea mănușilor. Cu cât sunt mai bune mănușile și cu cât prind mai bine mingea, cu atât mai repede se vor uza. În modelele pentru amatori, calitatea și grosimea latexului sunt minime, de 1-2 mm. În modelele profesionale se utilizează un latex gros, de 3-4 mm de cea mai bună calitate. Pe astfel de mănuși, mingea se lipește de mâinile portarului.
- Partea interioară a mănușilor
Palma acestor mănuși este făcută dintr-o singură bucată. Cusăturile acestor mănuși sunt situate în exterior. Între degete se fac, de obicei, pene pentru ventilație și de obicei, stau destul de liber pe mână.
- Degetele mănușilor
Croiala degetelor este caracterizată printr-un design „răsucit” al degetelor, latexul fiind înfășurat în jurul degetelor. Aceste mănuși oferă o zonă largă la contactul cu mingea și stau liber pe degete.
- Cusături
Cusăturile mănușilor sunt făcute spre interior. Aceste mănuși sunt mai dense decât toate celelalte tipuri.
- Dimensiuni
Mănuși de portar trebuie să fie mai mari cu 1-2 cm, pentru a lăsa un spațiu liber la vârful degetelor. Mănușile fixe pe mână se vor uza mai repede sau se vor rupe pe degete și palme. Dimensiunea este determinată de lățimea palmei mâinii, utilizând tabelul special de dimensiuni pentru mănușile de portar.
- Captura
Prețul mănușilor de portar este determinat în primul rând de calitatea capturii. De obicei, cu cât mănușile sunt mai ieftine, cu atât mai bună este calitatea și grosimea latexului. Mănușile ieftine sunt concepute în primul rând pentru începători, care trebuie să se concentreze asupra tehnologiei.
TOP cele mai bune mănuși de portar
Adidas Pre Training
Vezi păreri și preț pe eMAG
Avantaje:
- bandaj elastic și suport pentru încheietura mâinii
- închidere cu Velcro
- preț bun.
RG Bacan CHR
Vezi păreri și preț pe eMAG
Avantaje:
- material Poliester si latex
- pentru fotbal
- diferite marimi