Atunci când alegi cel mai bun ventilator pentru baie, este necesar să se țină seama de calitatea produsului. În apartamentele de pe etajele inferioare, ai nevoie de un dispozitiv cu o tracțiune mai mare, iar pentru ultimele etaje ai nevoie de o tracțiune mai mică. Acest lucru se datorează faptului că ventilatorul este dependent de factori naturali, cum ar fi diferența de înălțime, vânt și diferența dintre temperatura exterioară și cea din apartament. În timpul iernii, canalele de evacuare funcționează bine, iar vara mai greu. Acest lucru necesită instalarea ventilatoarelor de uz casnic pentru baie, care ajută la operarea ventilației ori de câte ori este nevoie.
Ghidul cumpărătorului
Capacitate de ventilație
Există două metode de calcul a ventilației de evacuare – în funcție de multitudinea schimbului de aer și în conformitate cu norma. Frecvența schimbului de aer, poate fi ori de câte ori aerul din cameră se schimbă într-o oră. Viteza de ventilație este de 25 mc/h. Dar, această normă este valabilă pentru ventilația permanentă de evacuare, și nu periodică. Adică, pentru a selecta un ventilator trebuie să te concentrezi asupra frecvenței schimbului de aer. Pentru o baie, multiplicitatea este de 6-7 ori. Astfel, dacă zona de baie este de 5 mp, iar înălțimea tavanului este de 2,75 metri, volumul băii este de 13,75 mc. Capacitatea de ventilație cu o multiplicitate de 7, este de 82,5 mc/h.
Întrucât, în general, ventilatorul funcționează periodic, este necesar să te orientezi spre productivitate, în funcție de multitudinea schimbului de aer. În practică, o baie convențională nu este mai mare de 9 mp, având nevoie de o capacitate de până la 90 mc/h- 120 mc/h. De aceea mulți producători au creat ventilatoare cu dimensiunea de 100 mm și pentru o capacitate de aproximativ 90 mc/h.
Nivel de zgomot
Orice ventilator în activitatea sa creează zgomot aerodinamic și mecanic. Dispozitivul cu o capacitate de până la 97 mc/h, este potrivit pentru ventilarea unor băi mici, standard de până la 9 mp. Atunci când zona băii este mai mare, este necesar să se utilizeze modele mai productive. Cu cât performanța ventilatorului este mai mare, cu atât este mai mare nivelul de zgomot creat în timpul utilizării.
Funcții suplimentare
Timer. Cu timer, ventilatorul va continua să funcționeze în funcție de timpul setat. Timpul poate fi setat de la 2 la 30 de minute.
Senzor de umiditate. Senzorul de umiditate este cel mai adesea echipat cu un temporizator de întârziere și este activat atunci când nivelul de umiditate este depășit și care este stabilit în intervalul de 60-90%.
TOP Cele mai bune ventilatoare de baie
Ventilator de extractie pentru baie si grupuri sanitare Soler & Palau Silent 100 CZ Champagne Design 4C, Sistem axial, Diametru 100 mm, 2100 RPM, Debit aer 95 mc/h
Avantaje:
- nivel redus de zgomot
- clasa de protecție IP45
- debit maxim 95 mc/h.
Dezavantaje:
- putere mică.