Arctic ANC246+
Modelul Arctic ANC246+ este unul din cele mai vandute congelatoare din 2016. Acest model imbina utilul cu placutul pentru ca vine cu un consum redus de energie, un pret foarte bun si un volum acceptabil pentru orice familie.
Atentie: In momentul publicarii ofertei, acest produs are un pret excelent in categoria resigilatelor. Nu ratati ofertele.
Congelatorul este unul din cele mai importante aparate electrocasnice din casa dumneavoastra, mai ales daca aveti un stil de viata agitat si aveti foarte putin timp la dispozitie pentru gatit. Congelatorul va da posibilitatea de a cumpara dinainte multe alimente pe care sa le depozitati igienic si sa le preparati rapid la o data ulteriora. Economisiti astfel timp pentru ca nu trebuie sa mergeti de fiecare data la magazin sau la piata sa cumparati alimente, sa le spalati si sa le curatati, sa le fierbeti timp indelungat, sa le gatiti.
In prezent raionul congelate este extrem de bogat in legume si fructe vrac sau in pungi de diferite dimensiuni, verdeturi, diverse tipuri de peste, carne si fructe de mare, inghetata, semipreparate (cum ar fi pizza, lasagna, condon bleu, cod pane, tartecrochete cu branza, snitele sau ostropel de pui etc) si chiar deserturi (profiterol, placinte, aluaturi, strudele, papanasi, tarte si prajituri, briose si aperitive). Iata cate de multe alimente se pot pastra in congelator pentru o perioada considerabila de timp. In aceste conditii, corelat cu faptul ca foarte multi dintre noi lucram si avem putin timp pentru gatit si pentru a face piata este lesne de inteles cat de util este un congelator la casa omului.
De aceea am ales sa intocmim in continuare un ghid detaliat care sa va poate ajuta sa cumparati congelatorul care se potriveste cel mai bine cerintelor si stilului dumneavoastra de viata. Daca ati dat deja o prima cautare incercand sa vedeti cam ce congelatoare exista pe piata, probabil ati observat ca sunt multe variante din care puteti alege: congelatoare de diferite capacitati care la prima vedere nu va spun mai nimic, inalte (ca un frigider) sau orizontale (lada frigorifica), cu functii multiple, branduri diverse si diferente semnificative de pret. In cele ce urmeaza vom elucida aceste diferente pentru ca data viitoare cand intrati intr-un magazin de electrocasnice sa va simtiti mai increzator si sa stiti deja ce va trebuie.
Ce tip de congelator ar trebui sa alegeti?
De ce capacitate de congelare aveti nevoie? Raspunsul la aceasta intrebare va ajuta sa va dati seama daca ar trebui sa cumparati un congelator vertical sau o lada frigorifica.
1. Congelatoarele verticale. Un astfel de congelator poate fi asezat fara probleme in bucatarie sau la indemana datorita dimensiunii sale si modului de deschidere a usilor. Este o alegere potrivita pentru a organiza usor alimentele congelate, datorita rafturilor si cosurilor de sarma dispuse pe verticala. Cele mai multe persoane opteaza pentru un astfel de congelator pentru ca este mai comod, ocupa putin spatiu (amprenta la sol; este ingust) si simplu de folosit pentru alimentele congelate de care aveti nevoie zi de zi.
2. Lazi frigorifice. Sunt perfecte pentru familiile numeroase care doresc sa tina la congelator o multime de alimente vrac. Dezavantajul lor este ca ocupa mai mult spatiu, dar daca aveti o casa mare si acest lucru nu este o problema pentru dumneavoastra, atunci ar putea fi o solutie perfecte pentru a congela o multime de semipreparate, deserturi, legume si fructe. Magazinele folosesc astfel de lazi frigorifice pentru depozitarea alimentelor inghetate pe care le comercializeaza. Sunt de-a dreptul lazi pentru ca au un capac care se deschide usor in partea superioara. Totusi daca de obicei congelati alimente foarte diverse va fi greu sa le organizati si sa le identificati rapid de fiecare data cand aveti nevoie de ele. O lada frigorifica poate fi extrem de utila si va poate oferi spatiu generos pentru congelarea alimentelor, dar e foarte important cum le asezati pentru a umple spatiile goale.
3. Combine frigorifice. Daca nu aveti nevoie de mult spatiu de pastrare a alimentelor la congelator ati putea lua in considerare cea de a treia optiune si anume: congelatoarele integrate sau combine frigorifice. Sunt verticale si sunt integrate pentru ca spatiul este impartit cu un frigider. Astfel, in functie de preferinte frigiderul poate fi pozitionat deasupra congelatorul sau congelatorul poate fi asezat in partea superioara iar frigiderul in partea inferioara. In ceea ce priveste combinele frigorifice capacitatile pentru congelator, respectiv pentru frigider variaza foarte mult, dandu-va posibilitatea sa alegeti varianta care se potriveste cel mai bine stilului dumneavoastra de viata.
Functii si caracteristici
1. Temperatura. Cele mai multe congelatoare au un termometru incorporat, astfel ca va fi usor sa monitorizati temperatura din interior. Existe modele care afiseaza temperatura pe usa exterioara, lucru care poate fi extrem de util pentru ca veti sti temperatura din interior doar aruncand o privire spre congelator, fara sa fie nevoie sa deschideti usa de fiecare data.
2. Rafturi si programe. Modul de organizare in interior este extrem de important pentru un congelator vertical. Cautati un model cu suficiente rafturi, mai ales daca aveti de gand sa pastrati in congelator tot felul de alimente si semipreparate inghetate – va fi mai usor sa le organizati si sa le identificati rapid. Este bine sa cautati un model cu usita pentru fiecare raft pentru ca atunci cand veti deschide congelatorul veti ajuta la reducerea costurilor de functionare – motorul compresorului nu va trebui sa lucreze din greu pentru a pastra o temperatura constanta. Rafturile pot avea usite din plastic, transparente prin care puteti vedea rapid ce se afla in interior, fara sa fiti nevoit sa o deschideti pe fiecare si sa lasati prea mult congelatorul deshis.
3. Optiune de inghetare rapida. Toate congelatoarele au optiune de inghetare rapida pentru alimentele proaspat preparate sau pentru cele recent cumparate. Acesta optiune poate fi utilizata pentru a preveni ridicarea temperaturii in interior atunci cand introduceti alimente mai calde. Calitatea tuturor alimentelor va fi mai bine pastrata daca veti folosi in acest caz optiunea de inghetare rapida.
4. Consum energetic. Cand ies din fabrica, toate congelatoarele primesc o clasificare de eficienta energetica de la A la G, A fiind cea mai buna clasa energetica. Testele standardizate, atent monitorizate de anumite institutii, sunt efectuate de catre producatori care sunt responsabili de clasificarea electrocasnicelor distribuite. Veti descoperi rapid ca cele mai bine etichetate congelatoare in functie de consumul energetic sunt si cele mai scumpe, pentru ca au o serie de caracteristici ce ajuta la economisirea energiei electrice (de exemplu: sunt mai bine izolate, au o inchidere automata a usilor sau alerte sonore atunci cand usile raman deschise sau cand temperatura nu este corespunzatoare pentru pastrarea alimentelor congelate in conditii de maxima calitate).
Consumul de energie electrica este influentat si de alti factori cum ar fi:
– cat de bine aprovizionat este congelatorul (functioneaza cel mai bine atunci cand este plin)
– unde este amplasat congelatorul (cum trebuie sa lucreze motorul pentru a mentine temperatura – de exemplu, nu-l asezati in dreptul ferestrei, in bataia soarelui)
– cat de bine este ventilat (din nou, locatia poate influenta semnificativ cat de mult trebuie sa lucreze motorul)
– gradul de etansare (garniturile usilor trebuie mentinute curate)
5. Dimensiunea. Ganditi-va dinainte unde veti pozitiona congelatorul si luat in calcul dimensiunile acestuia. Mai ales daca este vorba despre un spatiu limitat este indicat sa folositi o ruleta si sa fiti foarte atent la toate dimensiunile congelatorului, inclusiv inaltime si adancime. Atentie: congelatorul nu trebuie sa stea lipit de perete, ci trebuie sa lasati cativa cm liberi imprejurul sau.
6. No Frost sau Full No Frost. Este cea mai importanta functie dupa care trebuie sa va uitati. Achizitionand un congelator cu aceasta functie nu veti mai fi nevoit sa curatati gheata care se formeaza in interior sau sa dezghetati congelatorul. Apoi, functia NO Frost face ca echipamentul sa fie mai eficient si sa pastreze alimentele mai sanatoase deoarece viteza de racire influenteaza foarte mult calitatea acestora.
7. Functia MultiAirFlow. Se refera la sistemul de distributie al aerului in mod uniform, ceea ce este o calitate exceptionala pentru un congelator bun. Asta inseamna ca in tot congelatorul va fi mentinuta o temperatura constanta si ca nu exista riscul ca anumite alimente sa se degradeze sau sa-si piarda din calitati din cauza cresterii sau fluctuatiei de temperatura.
8. Autonomie de functionare fara curent. Este o functie utila atunci cand exista o pana de curent, iar o lada sau un congelator bun ar trebui sa tina alimentele inghetate inca vreo 40 de ore din momentul in care s-a produs intreruperea de curent. In general o lada frigorifica are o autonomie mai mare decat un congelator vertical.
9. Volumul de depozitare. In ceea ce priveste capacitatea de depozitare a unui congelator, aceasta variaza semnificativ. Astfel exista congelatoare si lazi mici de 70-80 litri, precum si modele mari peste 400 litri. Cand alegeti congelatorul si va uitati la capacitatea sa de depozitare ar trebui sa luati in considerare stilul dumneavoastra de viata, daca obisnuiti sa folosit multe alimente congelate, daca aveti o gradina si congelati toamna multe fructe si legume etc. Astfel veti reusi sa va dati seama cam ce volum de depozitare ar fi util pentru dumneavoastra.
10. Brand. Numele producatorului poate fi decisiv pentru anumite persoane. Tuturor ne-ar placea sa avem un congelator produs de un nume rasunator decat un model despre care nimeni nu stie mai nimic. Credem sau nu, brandul inspira incredere, iar un producator renumit nu se dezice: alege cele mai bune materiale in fabricarea electrocasnicelor, combina perfect functiile si dimensiunea congelatoarelor, ofera modele multiple, service calitativ, suport tehnic, un termen mai mare de garantie.
Instalarea
Daca vreti sa asezati congelatorul sau lada sub un blat de lucru sau un raft, ar trebui sa lasati un spatiu de cca 25 mm in partea de sus, in spate si in partile laterale, pentru ca aerul cald produs de condensator sa poate fi ventilat in mod corespunzator. Ar fi bine sa faceti aceste masuratori inainte de a comanda congelatorul sau lada frigorifica dorita. In lipsa unei bune ventilatii, compresorul va lucra mai greu, ceea ce inseamna automat risipa de energie. Cand asezati noul congelator intr-un anumit loc, tineti-l tot timpul in pozitie verticala si lasati-l cel putin 6 ore inainte de a-l porni. Este indicat sa-l lasati asa peste noapte ca sa se aclimatizeze la temperatura camerei.
Speram ca dupa ce ati parcurs acest articol sa va puteti face o idee mai clara despre cum doriti sa fie viitorul dumneavoastra congelator.
Recomandare congelator
1. Congelator Whirlpool AFB601AP – este un model compact cu o inaltime de doar 85 cm, silentios, ingheata bine, la pret extrem de avantajos. Ca si electrocasnic este destul de simplu, dar are performante excelente.
2. Congelator Arctic ANC195+ – Este un congelator vertical, alb, cu un rating foarte bun din partea celor care l-au achizitionat deja. Arctic nu se dezice nici de aceasta data, ramanand preferatul multor romani in materie de congelatoare. Are3 ani garantie, functie Fast Freeze XL Zone, garnitura antibacteriana, usi reversibile, un control panel cu LED si dimensiuni de 136.2 x 54 x 60 cm.
3. Congelator Bosch GSN33VW30 – Iata o optiune pentru persoane atente la detalii care isi permit sa investeasca intr-un congelator peste medie. Bosh propune de aceasta data un congelator vertical cu nu mai putin de 7 sertare de diferite inaltimi, extrem de bine structurat, din clasa energetica A++ si cu dezghetare No Frost. Avand acest congelator acasa veti putea congela o multime de alimente si semipreparate diverse inghetate pentru ca volumul sau este de 220 litri.
[kkstarratings]
Star-Light CF-86AP
Star-Light CF-86AP nu exceleaza la capitolul tehnologii, insa este un congelator de exceptie pentru cei care cresc animale si au nevoie de mai mult spatiu in congelator. Recomandam acest model datorita pretului foarte mic.
Star-Light CF-157AP
Star-Light CF-157AP este un congelator pe gustul Romanilor, asta datorita volumului destul de mare si a pretului excelent. Recomandam acest model pentru toti cei care doresc pret bun pentru un model ce vine cu clasa de eficienta energetica A+. Apreciem si faptul ca usile sunt reversibile.
Arctic ANC195+
Producatorul Arctic aduce modelul ANC195+ la standarde Europene. Nu este un pret tocmai prietenos fata de alte modele, insa trebuie sa tinem cont ca este un producator de exceptie, vine cu un volum net total foarte bun, are clasa de eficienta energetica A+ si gasim o multime de oferte pentru acest model si in categoria de resigilate.
Arctic ANC135+
Tip aparat: Congelator Volum net total (l): 117 Clasa de eficienta energetica: A+ Volum net congelator (l): 117
Whirlpool AFB601AP
Tip aparat: Congelator Volum net total (l): 88 Clasa de eficienta energetica: A+ Volum net congelator (l): 88
Indesit UIAA 12 F I
Tip aparat: Congelator Volum net total (l): 220 Clasa de eficienta energetica: A+ Volum net congelator (l): 220
Beko RFNA312K21XP
Tip aparat: Congelator Volum net total (l): 277 Clasa de eficienta energetica: A+ Volum net congelator (l): 277
Heinner HFF-260NF+
Tip aparat: Congelator Volum net total (l): 260 Clasa de eficienta energetica: A+ Volum net congelator (l): 260
Liebherr Confort GN 2323
Tip aparat: Congelator Volum net total (l): 188 Clasa de eficienta energetica: A+ Volum net congelator (l): 188