Având în vedere abundența de pe piață a compresoarelor auto pentru pomparea anvelopelor, este ușor să te pierzi. Așa că îți oferim o imagine de ansamblu a celor mai bune compresoare auto. Dacă în trecut, însoțitorul șoferului era o pompă manuală,  acum la dispoziția șoferilor, există o gamă largă de compresoare pentru automobile. Iar gama este atât de bogată, încât este dificil să alegi sortimentul potrivit. Primele caracteristici cărora trebuie să le acorzi atenție, sunt parametrii compresorului. Mulți oameni nu au nicio idee despre ce este un compresor auto. Acest dispozitiv este necesar fiecărui vehicul. Se folosește pentru umflarea roților și determinarea presiunii în anvelope. Pentru a achiziționa un compresor auto de înaltă calitate, care care să te țină mult timp, este necesar să abordezi corect alegerea lui. Dacă cumperi un dispozitiv substandard, există riscul de a întâmpina o eșecare a dispozitivului după doar câteva luni.

Ghidul cumpărătorului

Parametrii principali ai compresorului

Unii dintre acești parametri pot fi găsiți în fișa tehnică a compresorului, sau va trebui să-i determini folosind descrierea de pe site-ul magazinului online.

  • Performanța – măsurată în litri pe minut. Productivitatea este împărțită, prin performanța de ieșire și aspirație. Ultimul este determinat prin înmulțirea volumului cilindrului cu numărul de curse pe minut. Producția compresorului ia în considerare toate pierderile asociate întregului proces de operare și întotdeauna sub performanța de aspirație de 1 până la 1,5 ori. De exemplu: performanța unui compresor de aer prin aspirație de 400 l/min, are o valoare reală, care va fi egală cu 300 – 340 l/min.
  • Tipul conexiunii: Vei avea nevoie de un compresor puternic, care, la rândul său, are nevoie de un motor puternic. Prin urmare, consumul depinde de putere, astfel încât merită să fii sceptic la modelele care se alimentează de priza brichetei.  Conectarea compresorului direct la baterie este cea mai bună opțiune, dar numai dacă mașina ta permite asamblarea, fără a avea nevoie să fie dezasamblată pentru a accesa terminalele.
  • Lungimea cablului: Poate că cea mai mare dezamăgire a unui compresor auto ar putea fi  lungimea cablului, care este suficient de trivială pentru a ajunge la roțile din spate ale mașinii. În plus față de lungimea cablului,  rigiditatea acestuia nu permite o întindere puternică. De preferat este folosirea unui cablu convențional, deși nu este atât de convenabil de depozitat.
  • Precizia manometrului: este greu de estimat precizia citirilor fără un manometru de referință.  Trebuie să acorzi atenție, în primul rând, modului de citire a scalei manometrului. În cazul manometrelor mici, shooter-ul poate bloca  diviziile, făcând o pauză de până la 0,2 bari, diferența dintre  roți fiind inevitabilă. Încearcă să eviți indicatoarele de presiune digitale dublate, deoarece nu este necesar să setezi presiunea în kilograme per inch (psi).
  • Durata funcționării continue: acest parametru trebuie evaluat împreună cu performanța. De exemplu, dacă ai un SUV sau un Crossover pe un profil de cauciuc de 16 inch, un compresor cu putere redusă, nu va reuși să pompeze roțile astfel încât acestea să fie asigurate  pentru o perioadă mai lungă de timp.

TOP Cele mai bune compresoare

Black & Decker BD 205/50

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • Cadou Polizor Black & Decker 750 W
  • motor electric
  • debit de aer 210 l/min
  • preț bun.

Compresor aer fara ulei Steinhaus

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 50l, 1800W, 2.5CP
  • portabil
  • debit de aer 322 l/min
  • preț bun.