Recomandari loțiuni, creme și uleiuri autobronzante:
Ulei uscat Collistar - pentru bronz intens
VEZI PREȚLotiune Autobronzanta cu Aloe Vera
VEZI PREȚLapte hidratant autobronzant Vichy
VEZI PREȚUlei de bronzare intensa cu SPF 6
VEZI PREȚCum alegi cele mai bune autobronzante
Autobronzarea este una dintre cele mai bune invenții ale omenirii. Pe fundalul pericolului de a te expune la soare, a cancerului de piele și altele asemenea, produsele de bronzare reprezintă un remediu destul de sigur și o alternativă excelentă la saloanele de bronzare. Indiferent de cât de moderna ar fi aristocratica paloare, pielea bronzata atrage încă privirile invidioase. Și nu numai pentru că evocă gânduri către valurile calde ale marii, plajă cu nisipul cald și o vacanță dorita. La persoanele bronzate, orice imperfecțiune a pielii este mult mai puțin vizibilă, trăsăturile faciale devin luminoase, și chiar si fără machiaj, arătă bine, îngrijite și proaspete. Componenta principală a produselor cosmetice de autobronzare este numită DHA – dihidroxiacetonă. Aceasta este componenta principală a tuturor cosmeticelor de autobronzare care oferă pielii efectul de bronzare.
Ghidul cumpărătorului
Cine nu poate folosi autobronzante?
Persoanele care au erupții cutanate, tăieturi, răni și iritații ale piele, este mai bine să întârzie temporar utilizarea autobronzantelor. Până în prezent, rafturile magazinelor sunt pline de tot felul de creme, loţiuni, spray-uri cu un efect de bronzare si chiar si şerveţelele.
Cum să alegi cele mai bune autobronzante
Autobronzantele sunt împărțite în: bronzante și autobronzante. Primele conferă pielii un efect de bronzare pentru câteva ore, după care se spală cu apă cu ușurință. Autobronzantele interacționează asupra stratului superior al pielii ducând la efectul de bronzare, care poate deține câteva zile. Mijloace de bronzare sunt disponibile în diferite forme, astfel încât poți alege cel mai convenabil mijloc pentru tine. Autobronzantele sunt împărțite în:
- Geluri. Acestea nu conține uleiuri, sunt ușor de aplicat și se usucă ușor. Avantajul produselor pe bază de gel este acela că sunt absorbite rapid și nu lasă un sentiment de aderență. Pielea este instantaneu hidratată și obține treptat o nuanță de bronz, care poate fi controlată independent de cantitatea de aplicare. Un plus suplimentar, este o nuanta transparentă care nu pătează hainele si lenjeria de pat. Nu se recomandă pentru pielea uscată.
- Mouss. Se usucă rapid, nu pătează.
- Crema. Cremele autobronzante există într-o mare varietate pentru toate tipurile de piele. Se potrivesc bine pe piele.
- Spray. Ușor de aplicat și este absorbit repede. Mai economic decât gelurile. Pentru aplicarea pe piele, pulverizarea trebuie distribuită uniform. Aplicarea trebuie făcută cu atenție, deoarece poate provoca arsuri. Pentru o distribuție uniformă de distribuție indicat ar fi să ceri ajutorul cuiva.
- Şerveţele. Sunt create pentru ajustarea și menținerea bronzului. Șervețelele sunt un companion indispensabil al călătorilor. Dacă în primele zile de odihnă nu dorești să îți expui pielea albă, iar tuburile și sticlele mari ocupă prea mult spațiu într-o valiză, atunci cea mai compactă și mai eficientă soluție sunt șervețelele. Șervețele îngrijesc ușor pielea și o protejează de uscare. Dar cel mai important – ele ajută la obținerea unui bronz intens. Pur și simplu șterge-ți corpul și fața, evitând zona din jurul ochilor. Lumina bronzului va apărea într-o oră. După patru ore, vei vedea rezultatul final.
- Loțiune. Cel mai comun tip de produse cosmetice pentru bronzare.
- 2 in 1. Cocktail de creme pentru organism și mijloacele de autobronzare. Concentrațiile de tonifiere sunt foarte convenabile. În primul rând, acestea devin pur și simplu o completare a îngrijirii obișnuite – trebuie să adăugi numai 4-6 picături la crema sau loțiunea preferată. În al doilea rând, datorită formatului său, acest tip de bronzare este foarte economic și ajută nu numai la crearea bronzului dorit, ci și la menținerea unui bronz real. Deoarece autobronzantele usucă cel mai adesea pielea, acestea trebuie să conțină diverse hidratante și substanțe nutritive, inclusiv eritroliza, care este un răsfăţ pentru bronzare.
- Uleiuri. Uleiurile SPF ajută la obținerea unui bronz intens și uniform, fără a afecta pielea. Protejează pielea de razele UVB, care provoacă roșeață și arsuri, și de radiațiile UVA care este cauza petelor și pigmentării. În plus, aceste produse hrănesc pielea și activează producția de melanină. Aplică-le cu 15-20 de minute înainte de a expune la soare.
Autobronzante cu acțiune de noapte
Autobronzante cu acțiune de noapte sunt poate cel mai bun tip de autobronzante pentru cei care apreciaza timpul. Măștile de noapte pentru corp și față nu numai că conferă pielii o nuanță bronzată, dar, de asemenea, au grijă de pielea ta în timp ce dormi. Principalul lucru, înainte de a aplica pielea trebuie bine curățată. Este recomandabil aplici un scrub sau peeling pentru a asigura aplicarea cea mai uniformă a bronzării.
Cum să obții cel mai bun bronz
Dacă dorești să obții un ton de piele cu adevărat luxos, trebuie să faci anumite operațiuni înainte de aplicarea cremei. Utilizarea bronzului implică pregătirea preliminară a pielii și mai multe activități după, pentru a menține o culoare uniformă. Efectul bronzării are loc după 3-6 ore de la aplicarea produsului, iar durabilitatea acestuia depinde de rata de reînnoire a celulelor individuale și, bineînțeles, de îngrijirea cosmetică. De obicei, pigmentarea artificială ține timp de 4-7 zile, iar procedura trebuie repetată.
Fă un duș și un peeling
Înainte de aplicarea produsului cosmetic autobronzant, fă un duș și îndepărtează celulele moarte ale pielii. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de un peeling. Dacă treci peste această etapă de pregătire, bronzul va fi neuniform, cu pete si mici bule. Produsul cosmetic ideal pentru peeling este un gel de duș cu particule mecanice de exfoliere. Formează o spumă și datorită aplicării uniforme, aceasta funcționează rapid și eficient prin zonele cele mai greu accesibile. Scruburile cu zahăr ar trebui lăsate pentru mai târziu, deoarece, datorită conținutului de uleiuri, ele pot complica aplicarea autobronzantului, lăsând un film invizibil pe piele.
Înlătură părul în exces
Autobronzantul poate fi aplicat numai pe pielea sănătoasă. Dacă pe corp există răni sau inflamații, este mai bine să nu faci procedura. Prin urmare, nu este indicat să te epilezi chiar înainte de a utiliza produsul. Chiar și cu mare atenție, poți afecta accidental pielea. Prin urmare, trebuie să te epilezi strict cu 12 ore înainte de a aplica tonul. În ziua procedurii, toate măsurile de igienă trebuie să fie completate cu 3-4 ore înainte de utilizarea autrobronzantului.
Care este mai bună cremă autobronzantă ?!
Crema Lancaster, Infinite Bronze Face Natural no.001 SPF 15 (vezi preț)
Autobronzantul Lancaster te va ajuta la evitarea experimentelor nereușite: pe ambalajele produselor din această linie, există indicații speciale Light, Medium sau Intense. Ele vor da o idee exactă despre nuanța pe care o va avea pielea.
Avantaje:
- Hidratantă
- Calmantă
- Oferă catifelare
- Protecţie UV SPF 15
- Autobronzantă
- Pentru toate tipurile de piele
Dezavantaje:
- Preț mare/cantitate mică 50 ml
Autobronzant Clarins, Instant Smooth Golden Glow (vezi preț)
Un autobronzant bun care ajută la ascunderea defectelor și a imperfecțiunilor pielii. Clarins Golden Glow hidratant, loțiune de corp cu textura ușoară este o modalitate foarte bună de a bronza corpul și de a-l hidrata în același timp. Instrumentul oferă corpului o nuanță naturală de bronz, iar micropigmentele sale maschează perfect imperfecțiunile pielii.
Avantaje:
- Hidratant
- Catifelare
- Accelerare bronz
Dezavantaje:
- Numai pentru piele normală
- Numai pentru ten
- Cantitate mică/preț mare
Spuma Autobronzanta Profesionala ST MORIZ Instant Tanning Mousse (vezi preț)
Cel mai bun autobronzant este cel care nu lasă urme pe haine și pete pe corp. Astfel , Spuma Autobronzanta Profesionala ST MORIZ Instant Tanning Mousse este ușor de aplicat, folosind mănușile speciale din conținutul pachetului, lăsând mâinile complet curate. În plus, te captivează cu aroma neutră – și aceasta, după cum știm, este o raritate pentru autobronzante.
Avantaje:
- Pentru toate tipurile de piele
- Bronzare rapidă
- Profesională
Dezavantaje:
- Dacă ai scăpat produsul pe țesături, lasă urme.
Loţiune de corp pentru protecţie solara si bronzare Nivea Sun Protect & Bronze SPF 50 (vezi preț)
Loțiune bugetară – autobronzantă, oferind rapid pielii o nuanță aurie. Este ușor de aplicat la orice porțiuni ale corpului. Nu este marcat, ci trebuie să dai instrumentului timp să se usuce. Înainte de aplicare este recomandat să cureți pielea. Nu este necesar să aplici un strat gros în zona îndoiturii articulațiilor. Compoziția include vitamina E, care protejează pielea de oxidanți.
Avantaje:
- Protecție UVA și UVB
- SPF 20,30,50
- Rezistent la apă
- Accelerează bronzarea
Dezavantaje:
- Numai pentru piele normală
Ulei uscat Collistar, pentru bronz intens (vezi preț)
Uleiul uscat și rezistent la apă Collistar consolidează bronzul și protejează pielea de apă sărată și aer. Recomandat pentru pielea deja bronzată. Opțiunea cu un nivel mediu de protecție SPF 15 este potrivită pentru pielea sensibilă. Super bronzarea este promovată de unipertan, beta-caroten, coajă de nuc. Produsul conține ulei de caise hidratant, ulei de calendula, vitamina E.
Avantaje:
- protecție solară SPF 6
- hidratare, protectie, hranire, bronzare
- unisex
- pentru ten și corp
Dezavantaje:
- numai pentru piele normală.
Loțiune bronzantă Dermacol, Perfect Body Make-Up Water – rezistent color Tan (vezi preț)
Loțiunea de corp cu efect de ciocolată și aromă portocalie dă un bronz natural și nu expune pielea la efectele negative ale radiației solare. Hidratează intensiv și face pielea moale și suplă. Pielea corpului dobândește un bronz natural și uniform în decurs de 6 ore de la aplicarea loțiunii. Textura plăcută se aplică cu ușurință și este rapid absorbită. Produsul nu este destinat să protejeze pielea de radiațiile UV. Conține D-panthenol.
Avantaje:
- pentru toate tipurile de piele
- unisex
- hidratantă
- preț bun.
Dezavantaje:
- numai pentru ten
Spuma bronzanta Bielenda, Magic Bronze (vezi preț)
Dispunând de un factor ridicat și complex de protecție împotriva radiațiilor UVA / UVB, îți va permite să te bucuri de soare fără a afecta pielea. În plus, față de faptul de înalta protecție, va deveni un scut de încredere pentru epidermă în timp ce ești la plajă, oferind, de asemenea, îngrijire suplimentară. Produsul cu o textură ușoară se absoarbe rapid si nu lasă un luciu gras. Formula specială ii permite să ofere instantaneu un efect de catifelare și sensibilitate . Și, de asemenea, să aibă grijă de nivelul optim de umiditate pentru o lungă perioadă de timp, pentru a promova creșterea elasticității pielii.
Avantaje:
- unisex
- hidratant
Dezavantaje:
- preț mare.
Cum se aplică autobronzantul ?!
Primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a aplica instrumentul autobronzant, este să faci un duș și să îți cureți pielea cu grijă. Acest lucru va ajuta la aplicarea uniformă a autobronzantului. Pielea trebuie să fie uscată și răcită, așa că după un duș este mai bine să aștepți o jumătate de oră. Astfel, porii se vor îngusta și pielea va fi cu siguranță uscată.
Momentul aplicării autobronzantului
În mod normal, autobronzantul se aplică dimineața, pentru că numai așa crema reușește să înmoaie pielea în mod corespunzător. Cu 10-15 minute înainte de a folosi autobronzantul, poți hidrata pielea cu o cremă. De regulă, instrumentul cosmetic usucă pielea puțin, iar culoarea va cădea uniform. Poți chiar combina produsele de autobronzare cu hidratantul.
În ceea ce privește fața, sprâncenele și părul sunt întotdeauna mult mai întunecate. Prin urmare, aceste părți, cum ar fi buzele, sunt mai bine protejate prin aplicarea unei creme bogate. În plus, trebuie să fii atent la trecerea de la gât la față, deoarece tonul de culoare trebuie făcut cât mai puțin posibil vizibil. În plus, dacă utilizezi un fond de ten sau o pudră suficient de întunecată, după bronzare fața se va întuneca și mai mult, ca și când în combinație cu autobronzantul nu ar trebui să folosești culori prea întunecate. Nu uita de urechi. Ele, de asemenea, trebuie să fie bronzate puțin.
Aplicarea autobronzantului se face de jos în sus, printr-o mișcare circulară, încercând să distribui instrumentul cât mai uniform posibil. Pe genunchi și coturi trebuie să aplici mai puțin, deoarece în aceste locuri culoarea pielii este mai pronunțată. Trebuie să te asiguri că autobronzantul nu lasă dungi in spatele genunchiului, pe mâinile din zona crăpăturii cotului și a golurilor axilare. Apropo, nu uita de ele, însă trebuie să aplici un strat foarte subțire de agent de bronzare.
După întreaga procedură, pentru a nu rămâne cu mâinile portocalii luminoase, poți purta mănuși subțiri de latex, care îți vor lăsa mâinile albe, dar acest lucru poate fi corectat mai târziu, prin spălarea periodică a mâinilor cu săpun și apă. Oricare ar fi producătorii, pe ambalaj trebuie să scrie despre rata de absorbție a acestor instrumente cosmetice. Dacă încep să apară dâre, acestea pot fi imediat spălate cu un hidratant sau cu suc de lămâie. Dacă culoarea este prea ușoară, repetă procedura, dar nu mai devreme de 1,5 – 2 ore. Dacă, dimpotrivă, arăți ca un morcov, fă un duș fierbinte, aplică un scrub și freacă bine pielea.