Ideea de a instala un acvariu la domiciliu sau la locul de muncă, apare nu numai printre iubitorii de natură. Pentru mulți, acvariul este un element al interiorului, care poate revitaliza încăperea și îi poate da o individualitate. În această privință, apare o întrebare firească: cum să alegi cel mai bun acvariu?
Ghidul cumpărătorului
Deseori, alegerea acvariului se termină înainte de a începe, pentru că depinde de capacitățile financiare și de timpul pe care îl poți dedica micilor viețuitoare. Trebuie să se înțeleagă că achiziționarea unui acvariu presupune costuri asociate cu achiziționarea de echipamente suplimentare necesare pentru întreținerea peștilor și a acvariului. Bineînțeles, numărul de echipamente necesare pentru acvariu depinde de mulți factori, cum ar fi:
- alegerea ecosistemului;
- numărul și tipul depești;
- dimensiunea lumii subacvatice din spatele sticlei.
Forme
Cea mai obișnuită formă a acvariului este dreptunghiul, după care există acvariu sferic și panoramic, toate acestea datorită faptului că fiecare formă are avantajele sale relevante.
Acvariul dreptunghiular are forme usor brute, dar datorita sticlei plate, acesta nu creează distorsiuni, ci oferă o perioadă indelungată de vizionare a acțiunilor care au loc în lumea subacvatică.
Acvariul sferic este foarte frumos și poate deveni un element de decor ornamental. Singurul dezavantaj al acestui acvariu, este acela că denaturează forma peștilor, neputând să te bucuri din plin de comportamentul lor.
Acvariul panoramic, poate fi realizat, atât sub forma unui poligon cu panouri plate, cât și în formă de poligon, in care una din laturi are o formă convexă. În ambele cazuri, aceste acvarii au toate avantajele și dezavantajele acvariilor dreptunghiulare și sferice.
Echipament
În mare, un acvariu are nevoie de lumină, de un filtru (pentru volume mici acesta este amplasat intern, dar este preferabil un filtru extern). În cazul în care în camera în care este amplasat acvariul sunt posibile schimbări bruște și profunde ale temperaturii, și aceasta poate scădea rapid sub 21 de grade, va fi nevoie de termostat. Peștele respiră oxigenul dizolvat în apă, ceea ce înseamnă că trebuie amestecat în mod constant. Pentru acest lucru, ai nevoie de un compresor. Și cu cât sunt mai mulți pești, cu atât mai activă este filtrarea și îmbogățirea cu oxigen.
TOP Cele mai bune acvarii
Acvariu de Birou cu LCD, Pompa Apa, Statie Meteo, Lampa, 6 sunete, Negru
Avantaje:
- iluminare LED
- Lăcaș special pentru instrumentele de birou
- Conectare prin cablu mini USB.
Dezavantaje:
- Doar 1,4 litri.