Rowenta Brush CF9530
Perie rotativa Rowenta Brush Activ
Care este cea mai bună perie rotativă?
_______________________
Valurile de bucle de diferite dimensiuni și elasticitate, au fost considerate un element esențial în coafurile din toate timpurile. Acest truc a dat rafinament coafurii, expansivitate și volum. Părul ondulat este întotdeauna inclus în imaginea naturii creatoare și romantice, iar buclele mari subliniază feminitatea și eleganța. Însă, nu toate femeile au fericirea de a avea un păr ondulat pe cap, de la ”mama natură”.
Femeile cu un astfel de cadou de la natură, tind spre a îndrepta firele rebele, însă proprietarele firelor drepte își doresc opusul. De aceea, aproape toate recurg la perii ondulatoare, pentru a crea o anumită coafură. Acesta poate fi punctul culminant pentru a crea bucle luminoase și luxuriante. Pentru a obține efectul de păr ondulat cele mai multe femei folosesc un ondulator care poate fi o perie rotativă, bigudiuri fierbinți, uscătorul și peria de păr sau apelează cu măiestrie la permanentul chimic. Dacă te uiți în istoria modei, vei vedea că aceste dispozitive magice au creat imaginea femeilor mult mai frumoasă. Același lucru se întâmplă și în prezent.
Producătorii tehnologiilor de înfrumusețare a părului sexului frumos, au alimentat în mod constant gama de produse care facilitează ondularea părului drept. O soluție interesantă și care a câștigat rapid popularitate este uscătorul de păr cu o perie rotativă.
Peria rotativă reprezintă o soluție interesantă, care combină două elemente standard pentru a crea coafuri. Inventatorul dispozitivului a adus la viață o astfel de creație tehnologică, facilitând astfel posibilitatea de înfrumusețare nu numai a părului lung, ci de asemenea, și părul scurt. Aceste perii pot fi simple sau pot veni la pachet cu mai multe accesorii de diferite dimensiuni. Datorită accesoriilor furnizate, este posibilă nu numai ondularea părului drept, ci și îndreptarea părului creț. Nu este nevoie să ai talent de coafeză profesionistă pentru a-ți crea propria coafură.
Vei înțelege ce este și cum se alege peria rotativă pentru ondularea părului drept, în cele ce urmează.
Ghidul cumpărătorului
___________________________________________________________________________________________________
Cu puțină perseverență și răbdare, părul tău nu va arăta mai rău decât cel al stelelor de pe covorul roșu. În plus, aceasta trebuie aleasă în funcție de structura părului, iar principalul lucru este să alegi cu înțelepciune și să o folosești în mod corect.
1. Materialul periei rotative
Periile de păr rotative sunt create din mai multe tipuri de materiale, și anume: din crom, din ceramică sau turmalină. Alegerea învelișului periei, reprezintă o caracteristică importantă.
- Peria rotativă cu înveliș din crom: Acest tip de material este de proastă calitate și este de evitat, deși costul unui astfel de dispozitiv este și cel mai ieftin.
- Peria rotativă cu înveliș din ceramică: Acest material creează volum buclelor și se alege în funcție de preferința coafurii. Are un randament destul de bun, nu costă mult, se încălzește rapid și alunecă foarte ușor pe păr. Acest tip de dispozitiv emite ioni negativi, care reduc deteriorarea părului păstrând textura. Părul poate fi mult mai ușor modelat, putându-se da o formă compactă.
- Peria rotativă cu înveliș din turmalină: Acest tip de perie rotativă funcționează pe bază de ioni cu sarcină negativă, fiind eliberați în cantități mult mai mari. Rezultatul este un look perfect, cu bucle perfecte realizate în șuvițe. Turmalina este un compus de origine minerală și are proprietăți piezoelectrice. Acest tip de perie rotativă deși este mai costisitoare, dă cel mai bun randament. Nu creează electricitate statică și dă părului strălucire.
2. Diametrul periei rotative
Dacă te gândești care perie este mai potrivită pentru părul tău, aceste sfaturi îți vor fi utile. În general periile rotative au diametre diferite. Alegerea diametrului potrivit depinde de dimensiunea buclelor pe care le dorești. Dacă îți dorești bucle mai mici, trebuie ales un diametru mai mic al periei. Dacă îți dorești bucle lejere, care să arate mult mai natural, atunci diametrul periei trebuie să fie mai mare. Diametrele dispozitivelor sunt cuprinse între 16 și 38 cm. Pentru părul scurt duza nu trebuie să fie mai mare de 22 cm.
3. Puterea periei rotative
Putere înseamnă performanță. Cu cât puterea este mai mare, cu atât peria se va încălzi mai repede și mai puternic. Alegerea aparatului în funcție de putere, depinde de grosimea firului de păr, pentru a realiza bucle mai rezistente și mai perfecte. Încălzire înseamnă temperatură ridicată, care poate varia de la 120 de grade C la 230 de grade C. Dacă firul de păr este mai gros, atunci ai nevoie de o temperatură mai mare. Dacă firul de păr este subțire, atunci și temperatura trebuie să fie mai mică. Fluxul de aer trebuie să fie la o temperatură constantă pentru a asigura părului o uscare optimă și o ondulare perfectă.
4. Setările și funcțiile periei rotative
Setări înseamnă funcții deținute de peria rotativă. În primul rând acestea sunt dotate cu trepte de viteză ale rotirii periei, care pot fi mai multe. În al doilea rând, butonul de rotire în sens invers pentru eliberarea părului. Unele perii vin dotate cu setarea nivelului de temperatură. Acestea sunt și cele mai ideale, deoarece pot fi folosite atât pe firul de păr gros cât și pe cel subțire, putând seta temperatura în funcție de structura firului de păr sau de zona de ondulare. Unele dispozitive vin dotate cu mai multe accesorii de diferite mărimi și forme, care atunci când sunt încălzite iau forma buclelor mai strânse sau mai lejere. Cu aceste tipuri de accesorii îți poți crea o imagine de neuitat ușor și rapid.
5. Design perie rotativă
În primul rând peria rotativă în întregul ei, nu trebuie să fie foarte grea, pentru a nu obosi. În al doilea rând trebuie să aibă o aderență bună pentru a nu aluneca din mână. Deoarece peria intră în contact direct cu firele de păr, aceasta trebuie să prezinte un strat protector pentru a nu distruge podoaba capilară. Toate dispozitivele au forma tubulară, iar culorile sunt uni sau în diferite combinații și nuanțe.
TOP produse 2017
_________________________________________________________________________________________
1. Rowenta Brush Activ CF9220D0
Avantaje:
- material ceramic
- păr umed și uscat
- doua direcții de rotire
- două perii
Dezavantaje:
- nu funcționează și cu baterii, ci doar la priză
______________________________
2. BaByliss I-Pro AS530E
Avantaje:
- aer cald și aer rece
- două direcții de rotire
- ceramică
- perie din păr natural
Dezavantaje:
- nu se alimentează cu baterii
______________________________
3. Philips Dynamic Volume HP8654/00
Avantaje:
- 3 setări de temperatură
- ceramic și turmaline
- 2 trepte de viteză
- setări pentru rotire
Dezavantaje:
- nu funcționează cu baterii
______________________________
4. Rowenta Brush Activ’ for Elite CF9032
Avantaje:
- păr umed/păr uscat
- 2 direcții de rotație
- dispozitiv de agățare
- cască de protecție pentru depozitarea periei
Dezavantaje:
- nu deține mai multe perii
- nu funcționează și cu baterii
______________________________
5. Philips VolumeBrush HP8664/00
Avantaje:
- ceramică
- pentru păr umed
- perie retractabilă 30 mm
- rotire în ambele direcții
- tratament ioni
- 3 setări de temperatură
Dezavantaje:
- nu funcționează și cu baterie
- numai pentru păr umed
______________________________
6. Bosch ProSalon ActiveCurl Creator PHA7371
Avantaje:
- păr uscat
- jet de aer rece
- 2 setări pentru temperatură
- protecție temperatură
- perie cu aer cald
Dezavantaje:
- numai pentru păr uscat
- alimentare numai de la sursa de curent electric
______________________________
7. Valera Style & Roll 400 606.01
Avantaje:
- 3 setări de temperatură
- opțiune aer rece
- cablu pivotant
- vârf rece
- buton desprindere
Dezavantaje:
- alimentare numai la rețea
______________________________
8. Rowenta Brush Activ’ Premium Care CF9540
Avantaje:
- ceramică
- 2 trepte de viteză
- păr uscat
- inel de agățare
Dezavantaje:
- 1000 de wați, consum mare de energie electrică
- funcționează numai la curent electric
______________________________
9. Rowenta CF9232
Avantaje:
- înveliș Keratin & Shine
- 2 direcții de rotație
- 2 trepte de temperatură: cald și rece
- funcție aer rece
Dezavantaje:
- nu funcționează cu baterii
______________________________
10. Beurer HT50
Avantaje:
- ceramică
- coafare
- perie cu aer cald
- articulație rotativă 360 grade
Dezavantaje:
- 1000 wați – consum mare de energie electrică
______________________________
[kkstarratings]