Ce ar putea fi mai frumos în timpul iernii, decât zăpada pufoasă și albă? Ea le oferă copiilor bucurie, iar adulților starea de spirit festivă. Acest lucru se întâmplă până când devine prea multă și nu mai poți parca mașina în apropierea casei sau nu mai poți merge prin troiene. Poți face față unei astfel de surprize neplăcută, cu ajutorul frezei de zăpadă pe benzină.

Ghidul cumpărătorului

Tehnica pentru îndepărtarea zăpezii poate fi diferită. În primul rând, se pot disting următoarele tipuri de  freze de zăpadă pe benzină:

Tipuri

  • Acționată manual.
  • Cu autopropulsie. Frezele de zăpadă autopropulsate sunt echipate cu șenile sau roți. Acestea sunt manevrabile, aruncând zăpada la o distanță mare și putând curăța cu ușurință zăpada densă. Au mai multe viteze de mișcare înainte și înapoi. Singurul dezavantaj al frezei de zăpadă cu autopropulsie,  este că poate rămâne înțepenită.
  • Modelele non-self-powered au putere mai mică și cântăresc aproximativ 40-50 de kilograme. Cu o înălțime de drift de până la 30 cm, poate face o cărare cu o lățime de aproximativ o jumătate de metru. Un dezavantaj semnificativ al unui astfel de dispozitiv, este faptul că funcționarea depinde de densitatea stratului de zăpadă.

Puterea motorului

Puterea motoarelor pe benzină este mult mai mare decât cea electrică, fiind cuprinsă între 5 și 13 CP. Pentru curățarea obișnuită în curtea din spate și pe cele mai apropiate drumuri, este suficient să fie 5-7 CP. Motoarele sunt predominant în 4 timpi. Volumul rezervorului de combustibil este de la doi la cinci litri. Consumul de benzină depinde de natura stratului de zăpadă și puterea motorului. De obicei, sistemul de pornire a motorului este manual, dar uneori producătorii echipează dispozitivele cu sisteme de pornire  electrice, pentru a facilita activitatea frezei la temperaturi foarte scăzute.

Roți sau șenile

  • Freza de zăpadă cu șenile reprezintă un dezavantaj, deoarece reduce foarte mult manevrabilitatea și viteza de deplasare a dispozitivului.
  • Avantajele dispozitivului cu roți,  sunt manevrabilitatea ridicată și viteza ridicată în comparație cu vehiculele pe șenile. Merită să acorzi atenție adâncimii benzii de rulare a roților, pentru a evita deplasarea în zăpadă cât mai mult posibil. În plus, costul frezelor de zăpadă pe benzină și pe roți,  este mult mai mic, iar operarea și întreținerea sunt mai ușoare.

Cupa frezei

Cupa poate fi din metal sau din plastic. Una dintre avantajele cupei de plastic, este că nu corodează. Materialele plastice moderne rezistă perfect efectelor temperaturilor scăzute. În plus, materialul plastic nu se deformează sub sarcină.  Lățimea cupei variază de la 50 la 120 cm. În același timp, frezele cu o cupă mare,  nu sunt întotdeauna cea mai bună alegere pentru uz casnic, deoarece sunt incomode pentru a fi folosite pe căi înguste și crează  probleme la depozitare în afara sezonului.

TOP Cele mai bune freze de zăpadă pe benzină

Freza pentru zapada Agroma ST 6556 L, 6.5 cp, latime de lucru 56 cm

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • motor termic
  • panou de comandă ușor de utilizat
  • toba de eșapament silențioasă.

Dezavantaje:

  • doar două viteze de lucru înapoi.