Un asistent de neînlocuit în construcții este betoniera. Betonierele sunt  recipientele pentru amestecarea cimentului în construcția de case și blocuri, având volume mari, neputând fi imaginată realizarea unei construcții fără ea,  avantajele tehnologiei incluzând fiabilitatea și mentenabilitatea ridicată.

Ghidul cumpărătorului

Performanța

Scara de construcții depinde de cantitatea de beton care trebuie produsă. În consecință, performanța betonierei trebuie să fie suficientă. Această caracteristică este înscrisă în pașaportul instalației, distingându-se următoarele tipuri de betoniere:

  • Betonieră de până la 100 l. Aplicabilă pentru construcția de clădiri mici (garaje, chioșcuri). Optimal pentru uz casnic. Este convenabilă pentru munca unei persoane. Greutatea unei astfel de instalații este de obicei de aproximativ 20 kg.
  • Betonieră de până la 150 l. Potrivit pentru construirea de cladiri cu un singur etaj. Cele mai populare pentru astfel de lucrări, sunt betonierele cu o capacitate de 130 de litri. Greutatea aproximativă a unității este de 40 kg.
  • Betoniera de până la 300 l. Utilizarea sa este posibilă pe șantierele mari, pentru clădiri cu trei etaje. Greutatea instalației este mai mare de 50 kg.
  • Betoniera cu un volum de lucru mai mare de 300 de l. Utilizată pe scară largă de către echipele profesionale în construcția de clădiri cu mai multe etaje și alte structuri. Greutatea unității este de 160 kg și mai mult. Cu cât performanța este mai mare, cu atât este mai mare greutatea dispozitivului.

Motor

Atunci când alegi o betonieră, este necesar să acorzi atenție motorului. Trebuie reținut faptul că motoarele mai puternice îți pot oferi posibilitatea de a lucra mai mult, dar în același timp, acestea vor avea și un consum mai mare de energie și o greutate impresionantă. După cum arată practica, pentru o operare reușită și pentru o capacitate de 120 – 140 litri, este suficient un motor cu o putere de 600-700 W.  Este foarte important ca instrumentul să se odihnească și să încerci să eviți supraîncălzirea. Dacă betoniera funcționează continuu timp de 12 ore sau mai mult, puterea sa trebuie să fie de 1000 W. Dacă durata funcționării dispozitivului este mai mică de 12 ore, puterea de 700-800 W poate fi considerată suficientă.

Timpul de dozare

Timpul de dozare este, de regulă, cuprins între trei și cinci minute.

Metoda de amestecare

Cea mai cunoscută metodă de amestecare, este cea de tip orbită. Acest lucru înseamnă că amestecarea are loc datorită rotației tamburului, cu ajutorul unor pale. Această metodă permite nu numai amestecarea compozitiei, ci, de asemenea, oferă și soluții suficient de rigide pentru un conținut mai solid.

TOP Cele mai bune betoniere

Betoniera Evotools, 850 W, 180 L

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • transmisie Curea poly-V
  • cuvă din oțel
  • putere motor 850 w.

Dezavantaje:

  • nivel mare de zgomot 102 dB.