Recomandari aparate de facut inghetata
Cea mai buna alegere * 1.5L, timp preparare 20 - 40 minute, 120 W, Alb/Rosu
ORION OFG-205Preț foarte bun * Aparat pentru inghetata 1l, Ecran digital exclusiv
Krups GSV241Cel mai mic pret* 12W, vas aluminiu 1,5l, timp preparare 20 min-40
Taurus Tasty N CreamTOP: Aparat de facut inghetata Heinner HICM-150S, 150 W, Display LED
Heinner HICM-150SCum alegi cele mai bune aparate pentru făcut înghețată
Îngheţata este una dintre principalele delicatese ale copiilor și adulților, dar uneori producătorii lipsiți de scrupule produc produse care nu conțin practic ingrediente naturale. Unui astfel de produs cu greu reziști tentației de a nu o mânca sau de a nu o da copilului tău. În acest caz, cea mai bună opțiune este achiziționarea unei mașini de înghețată pentru acasă. Ea te va ajuta să pregătești cu ușurință cea mai delicioasă înghețată într-un timp scurt.
Ghidul cumpărătorului
Aparatul pentru fabricarea înghețatei are un design destul de compact, care nu ocupă prea mult spațiu în bucătărie. Dispozitivul include:
- Capacitate cu răcitoare (lichid de răcire).
- Bol pentru ingrediente.
- Lame rotative pentru amestecarea ingredientelor.
- Rama exterioară, care conectează întreaga structură.
Principiul de funcționare
Principiul de funcționare al aparatului este destul de simplu. Când este pornit, dispozitivul amestecă componentele din bol cu ajutorul lamelor, la fel ca și mixerul, iar agentul frigorific răcește produsul la temperatura dorită. Rotirea frecventă a lamelor împiedică formarea acelor de gheață, transformând compoziția într-o înghețată moale. În plus, în acest dispozitiv poți să prepari fructe uscate sau iaurturi, și de asemenea, este convenabil să depozitezi gheață.
Tipuri
Modelele diferă în funcție de numărul de boluri. Dispozitivul pentru acasă poate avea un bol pentru a face un singur tip de desert sau două pentru mai multe sortimente. La modelele profesionale numărul acestora este mai mare. Dispozitivele sunt împărțite în mașini de înghețată de uz casnic, care sunt instalate pe masă sau de uz profesional care sunt amplasate pe podea și sunt destinate producției de desert pentru vânzare. Luând în considerare fiecare tip și modelele cele mai bune, ai putea dori, să intri în afaceri cu înghețată.
Există mai multe tipuri de aparate de înghețată, iar acestea sunt:
- Mecanice. Cuvântul „mecanic” vorbește de la sine. Pentru a face înghețată cu un aparat mecanic, trebuie să-l răcești mai întâi în frigider înainte de gătire și apoi să rotești manivela la fiecare 2-3 minute. Deoarece toți producătorii de înghețată merg pe principiul unui mixer, atunci, în acest caz, vei avea nevoie de un mixer. Însă gustul de îngheţată gătit într-o mașină de înghețată mecanică, îți va plăcea mai mult, decât gustul unei înghețate preparate într-o mașină electrică.
- Mașinile electrice de înghețată sunt de două tipuri: mașinile automate de înghețată sunt compacte, și de asemeni, automate și semi-automate. În pereții bolului se găsește agentul frigorific, care este pre-înghețat. Prin urmare, înainte de a face înghețată într-un astfel de aparat, mai întâi trebuie să îl bagi în congelator timp de 12-15 ore. Temperatura minimă a acestuia nu trebuie să fie mai mare de minus 16-18 grade C, în caz contrar agentul frigorific nu se va îngheța. Sau menține bolul în congelator tot timpul, pentru a nu pierde timpul să înghețe. În procesul de lucru, atunci când dispozitivul de înghețare îngroșă amestecul, transferă conținutul într-un alt bol și îngheață-l până la consistența optimă.
- Mașinile de înghețată automate sunt dotate cu compresoare sau congelatoare și nu au nevoie de o pre-înghețare, deși astfel de modele costă mult mai mult. Datorită faptului că este o unitate de refrigerare, se presupune că are deja încorporat un filtrul de înghețată. Este necesar doar pornirea motorului, răcirea vasului la temperatura dorită timp de 5-10 minute și turnarea amestecului preparat. Trebuie avut în vedere faptul că în unele modele de înghețată cu compresoare există containere detașabile, ceea ce este foarte convenabil, deoarece poți prepara o porție de înghețată într-un recipient detașabil, îl poți pune într-un congelator, apoi poți prepara un alt tip de înghețată. Astfel, vei economisi timpul, iar la terminare vei avea două tipuri de îngheţată.
Poți alege un model specific, în funcție de cerințele privind funcționalitatea dispozitivului și preferințele personale. Producătorii de mașini de înghețată oferă o gamă largă de produse. Modelele mecanice și electrice au un mecanism diferit de lucru. Aparatul automat de înghețată cu compresor, este opțiunea cea mai avantajoasă. Designul compresorului îți permite să prepari un desert delicios la un cost minim.
Volumul și materialul vasului
Cantitatea de înghețată preparată depinde de volumul recipientului. Aparatul automat de înghețată face mai multe porții la rând. Aparatul semiautomat doar o singură porție. După gătire, vasul trebuie răcit timp de cel puțin 8 ore. Prin urmare, pentru o familie de 2-4 persoane, alege un aparat de înghețată cu bolul de 1 litru. Bolul pentru compoziție poate fi realizat din:
- metal, care este mai scump decât dispozitivul din plastic, dar mai durabil;
- plastic – având un design original și o selecție largă de culori.
Dimensiunile bolului, puterea, nivelul de zgomot si materialul aparatului de facut inghetata
Deoarece bolul trebuie să se potrivească în congelator, trebuie să afli dimensiunile bolurilor producătorilor de mașini de înghețată semiautomate și să le compari cu dimensiunile raftului sau sertarului congelator.
Puterea aparatului de înghețată este un fapt incontestabil: cu cât este mai mare puterea dispozitivului, cu atât mai multă energie electrică consumă. Puterea modelelor semi-automate este de la 4 la 35 W, iar a dispozitivului automat este mult mai mare. Trebuie remarcat faptul că, chiar și cu o putere redusă, poți face înghețată delicioasă, petrecând mai mult timp cu ea.
Nivelul de zgomot al dispozitivului poate fi comparat cu zgomotul unui aspirator.
Producătorii de aparate de înghețată fabrică dispozitive cu carcasa din oțel inoxidabil și plastic, care de altfel sunt materiale bine dovedite.
Capacul de acoperire
În hipermarketuri, se găsesc deseori aparate de făcut înghețata cu capac. Cele cu un capac transparent sunt utilizat pe scară largă. Capacul este realizat din sticlă specială, care rezistă la temperatură scăzută și a cărei suprafață interioară este acoperită cu un strat subțire de pulverizare metalică. Acest lucru împiedică pătrunderea soarelui în congelator. Când se deteriorează, o astfel de sticlă nu se sparge în fragmente, ci se prăbușește în cele mai mici particule, reducând astfel probabilitatea tăierii. Forma sticlei poate fi directă și convexă, ceea ce îmbunătățește design-ul produsului. Există, de asemenea, dispozitive cu un capac opac neclar. Designul capacului poate fi glisant sau pliabil.
Caracteristici și capabilități suplimentare
Acestea sunt funcții mici și plăcute, care fac simultan procesul de preparare a înghețatei convenabil și, pe de altă parte, măresc în mod semnificativ costul aparatului.
- Fereastra pe capac. Aceasta este destinată supravegherii procesului de prelucrare a înghețatei.
- Semnal sonor. Acesta este destinat finalului procesului de preparare.
- Funcția de a face cremă și iaurt.
- Indicator de lumină.
- Termometrul afișează temperatura curentă în interiorul aparatului. Poate fi mecanic și electronic. Aceasta poate fi afișată pe un afișaj special.
- Prezența rolelor în loc de picioare îți va permite să muți dispozitivul cu mai puțin efort. Acestea sunt deosebit de convenabile pentru aparatele de înghețată mobile concepute pentru a fi utilizate în spații mici sau în afara lor.
Locul de utilizare
Pentru a alege corect mașina de înghețată, trebuie să cunoști principiile de funcționare a mașinii de înghețată și caracteristicile sale tehnice. În funcție de scopul utilizării și locația dorită a mașinii de înghețată, se disting dispozitive stradale și dispozitive pentru spațiile interioare. Modelele destinate utilizării în exterior pot rezista la diferențe semnificative de temperatură și funcționează cu alimentare de la rețea sau pe baterii.
În cazul în care cumperi dispozitivul pentru un magazin mic, ai nevoie de un aparat cu un volum de 100-150 litri. Atunci când alegi mărimea dispozitivului, este necesar să iei în considerare numărul de cornete de îngheţată care pot fi vândute zilnic, cât de larg ar trebui să fie sortimentul și dacă va fi avantajos să folosești un dispozitiv de dimensiuni mari. Cu cât dimensiunea este mai mare, cu atât mai multă energie electrică consumă dispozitivul. Cu toate acestea, modelele moderne cu o clasă ridicată de consum de energie, contribuie la economisirea costurilor.
Interval de temperatură si clasa climatica
Intervalul de temperatură în congelator poate varia între -12 grade C și -30 grade C. Unele modele suportă doar un anumit tip de temperatură, în timp ce altele sunt echipate cu regulatori.
În funcție de condițiile de temperatură în afara dispozitivului, congelatoarele sunt împărțite în mai multe clase climatice:
- Clasa SN sau clasa normală permite utilizarea echipamentului la temperaturi de la + 10 grade C la + 32 grade С.
- Clasa N sau clasa subnormală a congelatorului, îi va permite să fie utilizat la temperaturi cuprinse între + 16 grade C și + 32 grade C.
- Clasa ST (subtropical) poate fi utilizat la temperaturi de la + 18 grade C până la + 38 grade С.
- Aparatul cu congelator din clasa T (tropical) este instalat în condiții de temperatură de la + 18 grade C până la + 43 grade С.
- Pentru comerțul stradal în regiunile cu climat cald, este de preferat utilizarea echipamentelor din clasă ST și T. Există, de asemenea, modele universale cu o gamă largă de clase SN-T.
Cum să folosești aparatul de făcut înghețată
Există un număr mare de rețete de înghețată pe care le poți găsi acum pe internet. Însă poți utiliza fructe proaspete sau congelate, siropuri, nuci, sau fructe variate după propriul tău gust. În mașinile de înghețată pot fi preparate nu numai înghețată, ci, de asemenea, și o varietate de deserturi din produse lactate. Și având în vedere că înghețata este preparată la domiciliu, este exclusă folosirea conservanților și stabilizatorilor, care sunt dăunători pentru corpul uman. În orice caz, înghețată, gătită acasă, va fi mult mai sănătoasă și mai gustoasă decât înghețata cumpărată.
Principiul de funcționare a aparatului de înghețată
Îngheţata a devenit populară și accesibilă în a doua jumătate a secolului XX, când producția industrială a fost ajustată. Prima rețetă delicioasă din Europa și din țările din est a fost adusă de marele călător Marco Polo, iar tehnologia a fost îmbunătățită pe insula italiană din Sicilia. Un produs modern care se pregătește pentru sectorul alimentar. În timpul preparării, pe lângă ingredientele naturale, producătorii adaugă coloranți, aditivi alimentari, conservanți și alte ingrediente nocive. Prin urmare, mulți utilizatori se gândesc cum să pregătească un desert de fructe la domiciliu, și cum funcționează mașina de înghețată.
Tehnică de preparare
În secolul al XIX-lea, înghețata a fost pregătită folosind un vas din lemn iar amestecul era pus în el. Apoi se acoperea cu gheață. După aceea, dispozitivul era pus în mișcare, întorcând încet butonul. Rotația constantă, intensă împiedica formarea cristalelor mari de gheață. Ca rezultat, amestecul era răcit uniform și consistența devenea omogenă. Procesul de preparare dura aproximativ 60 de minute. Metoda însăși nu s-a schimbat în timp, ci doar tehnologia de răcire a fost îmbunătățită: metoda mecanică, cu mâner, fiind înlocuită cu un motor electric. Găleata de gheață a înlocuit rezervorul cu pereți dubli, fiind instalat un lichid de răcire.
Schema modernă de preparare a înghețatei constă în îndeplinirea a două condiții:
- Saturația principalelor ingrediente (cremă, lapte, fructe, gălbenușuri de ou) cu aer cu ajutorul amestecării, rezultând astfel consistența amestecului cremos.
- Răcirea treptată a compoziției la o temperatură scăzută. În același timp, amestecul trebuie să aibă o consistență uniformă.
Modele de aparate de înghețată
Aparat pentru preparat îngheţata si sorbet Piccolo Gelato Studio Casa (vezi pret)
Model de înaltă calitate, care îți permite să prepari nu numai o înghețată clasică, ci și diferite tipuri de iaurt, sorbet de fructe, granit și alte deserturi. Dispozitivul este echipat cu un recipient de 1,45 litri. În maxim 25 de minute de muncă poţi obține până la 800 de grame de înghețată delicioasă de casă, moale și cremoasă.
Avantaje:
- Schimbarea automată a vitezei.
- Mixer cu sistem de rotație.
- Cupă detașabilă 1,45 litri.
- Paleta de modele este prezentată în alb și fucsia.
- Destinat mediului rezidențial.
- Putere 12 W.
- Perioada de garanție 2 ani.
Dezavantaje:
- Cost ridicat dacă nu-l găsești în perioada cu reduceri.
Aparat de îngheţata Taurus Tasty N Cream (vezi pret)
Modelul compact, dar productiv, cu un capac transparent îți permite să monitorizați procesul de lucru și este echipat cu protecţie la supraîncălzire și funcția de răcire. În interior există un vas de aluminiu de 1,5 litri, care permite într-o singură sesiune să pregătească până la 900 de grame de desert delicios. Simplu și ușor de utilizat, mobil.
Avantaje :
- Ușurința și mobilitatea modelului îți permit să îl iei cu tine la o cabană sau în centrul de recreere, unde există electricitate și poți pregăti deserturi în orice moment al zilei.
- Reţetele de gătit sunt disponibile în instrucțiuni.
- Include o paletă de amestecare.
- Consumul de energie electrică – 12 wați.
- Dispozitivul este fabricat din plastic de înaltă calitate.
Dezavantaje:
- Timp de preparare maxim 40 de minute.